Un centru socio-medical innovator, destinat copiilor şi familiilor
afectate de o boală rară, cu prognostic limitat de viaţă.

Donează acum!

Mesajul familiei Florescu

Atunci când un copil este bolnav, întreaga sa familie este afectată. Bolile care limitează viaţa şi traumele produc un nivel ridicat de stres asupra familiilor deja copleşite de durere şi responsabilități, lucru care poate duce la abandonul copilului aflat în suferinţă într-o instituţie a statului sau mai rău. De 25 de ani, HOSPICE Casa Speranţei se dedică unei abordări interdisciplinare, menite să ofere suport familiilor în cele mai dificile clipe ale vieţii. Fundaţia a reuşit să le îmbunătăţească simţitor calitatea vieţii, alinând suferinţa şi oferind familiilor susţinerea necesară pentru a putea face faţă celor mai complexe provocări fizice şi emoţionale.

A fost dorinţa tatălui nostru, Profesorul Radu Florescu, ca locul din Copăceni, reşedinţa sa de vară preferată în timpul copilăriei, să devină un loc vibrant pentru îngrijirea copiilor. În 2012 am hotărât să donăm această proprietate către HOSPICE Casa Speranţei, pentru a le oferi şansa să continue şi chiar să îmbunătăţească munca de pionierat destinată îngrijrii copiilor vulnerabili din România.

În special aici în România, filantropia şi întrajutorarea au fost foarte importante pentru Radu Sr., care a trecut în nefiinţă în 2014. Sperăm că veţi decide să ne fiți alături de noi în dezvoltarea centrul socio-medical de la Adunaţii Copăceni, astfel încât HOSPICE Casa Speranței să-şi poată duce la bun sfârşit misiunea de a oferi servicii de îngrijire paliativă şi soluţii de terapie recuperaţională copiilor aflaţi în suferinţă.

Provocarea imediată cu care ne confruntăm este de a strânge 1.5 milioane de euro, pentru a renova cele cinci clădiri aflate pe domeniul de aproape 2 hectare, ce vor fi gazda unui centru de respite şi a unui centru de terapie prin joc. Tot aici va exista un spaţiu destinat formării doctorilor, asistentelor medicale, asistenţilor sociali şi a terapeuţilor din întreaga regiune, care vor contribui mai apoi la înmulţirea şi dezvoltarea muncii depuse de HOSPICE Casa Speranţei în România şi în întreaga regiune.

Vă invităm să deveniţi partenerii noştri, pentru a transforma Copăceniul într-un veritabil sanctuar pentru aceşti copii şi pentru familiile lor. Vă mulţumim că sunteţi alături de noi în această frumoasă iniţiativă.

Cu stimă,
Familia Florescu

29 de ani de promisiuni respectate

Hospices of Hope a primit numeroase premii pentru contribuţia semnificativă adusă dezvoltării îngrijirii paliative în România şi în Europa de Est.

In 1992 am fondat prima organizaţie caritabilă de tip hospice în România – HOSPICE Casa Speranţei: partener al Hospices of Hope din UK. Prin această organizaţie am ajutat la introducerea îngrijirii paliative în România.

Inainte de acest moment, pacienţii care sufereau de o boală terminală erau pur şi simplu trimişi acasă pentru a muri fără a beneficia de niciun fel de susţinere sau de ameliorare a durerii.

Cu paşi mici, Hospices of Hope a devenit cea mai importantă organizaţie caritabilă din Europa de Sud Est care oferă necondiţionat îngrijire paliativă. Aproximativ 40.000 de copii şi adulţi au beneficiat de îngrijirea şi de susţinerea de care au avut atâta nevoie.

Prima unitate cu paturi de tip hospice pentru copii şi adulţi s-a deschis la Braşov în 2002, iar în 2014 s-a deschis o nouă unitate cu paturi la Bucureşti. HOSPICE Casa Speranţei are două unităţi mobile care asigură îngrijire paliativă în Făgăraş şi Zărneşti, dar şi o echipă de specialişti care lucrează în principalele spitale din Bucureşti, acest lucru datorându-se susţinerii generoase a Fundaţiei Bristol Myers Squibb.

Suntem recunoscători familiei Florescu, care în 2012 a donat către HOSPICE Casa Speranţei o proprietate la Adunaţii Copăceni care va deveni un centru socio-medical, aflat în apropierea Bucureştiului. Acest centru va fi destinat copiilor şi familiilor acestora care sunt afectate de o boală rară ce le limitează viaţa. In trecut, acest loc a fost reşedinţa de vară a familiei Florescu, confiscată ulterior de regimul communist şi apoi returnată proprietarilor după revoluţia din 1989. Proprietatea cuprinde un conac istoric, o capelă dar şi alte clădiri diferite.

Vă mulţumim că v-aţi alăturat cauzei noastre pentru a duce la bun sfârşit renovarea acestui centru. Sprijinul vostru ne-a permis să transformăm acest minunat dar într-o nouă Casă a Speranţei.

Cu stimă,
Graham Perolls CMG OBE
Fondator, Director Executiv Hospices of Hope

Viaţa fiecărui copil, indiferent de cât de scurtă este, poate schimba omenirea pentru totdeauna

Viziunea HOSPICE Casa Speranţei este că toţi pacienţii din România care suferă de o boală incurabilă ar trebui să primească îngrijire paliativă adecvată, la momentul potrivit, astfel încât fiecare dintre ei să poată să trăiască fiecare clipă din viaţă cu demnitate, alături de familiile lor.

O boală incurabilă poate să afecteze pe oricine, în orice clipă. Atunci când se întâmplă acest lucru, viaţa respectivei persoane se schimbă pentru totdeauna. Incepe o luptă continuă, o luptă cu şi pentru viaţa lor. Este o provocare dificlă, care durează în fiecare zi şi care este epuizantă atât pentru pacient cât şi pentru familia lui. Este o luptă pe care, din păcate, mulţi pacienţi din România o pierd încă de dinainte de a fi avut o şansă reală e a o porni. Mult prea mulţi pacienţi pierd această luptă şi, pentru a oferi o cifră exactă, trebuie să luăm în considerare că, în prezent, în România doar 11% dintre pacienţii care au nevoie de îngrijire paliativă primesc acest tip de tratament la momentul potrivit.

Atunci când un astfel de lucru dramatic i se întâmplă unui copil, povara luptei este şi mai dificilă de suportat… Atunci când un copil se luptă cu un diagnostic al unei boli incurabile, întreaga sa familie suferă alături de el. Viaţa mamei, a tatălui şi a rudelor apropiate este afectată şi de multe ori aceştia nu fac faţă presiunii. De cele mai multe ori, copilul nu primeşte niciun fel de susţinere din partea sistemului public de sănătate, şcoala nu are căi potrivite de a integra copilul în sistem iar societatea în general exclude copiii bolnavi. In anii în care copilul îşi începe viaţa sau se maturizează, acesta se confruntă cu dureri fizice, respingere şi lipsă de susţinere. Toate acestea împing copilul din ce în ce mai mult spre un grup al societăţii noastre care este vulnerabil şi marginalizat.

Ambiţia şi misiunea HOSPICE Casa Speranţei este de a continua să fie un pionier în îngrijirea paliativă pentru copii din România. Din 1992, fundaţia noastră oferă îngrijire paliativă gratuită pentru adulţii şi copiii care au nevoie de aceste servicii. Ambiţiosul nostru proiect de la Copăceni constă în dezvoltarea unui centru inovator destinat copiilor din România care suferă de o boală rară, ce le limitează viaţa. Este primul astfel de centru, un Hospice unic din România şi din întreaga regiune!

Centrul de la Copăceni este un inovator centru socio-medical pentru pacienţii copii şi oferă tratament medical, social precum şi activităţi educaţionale, tabere de vară, centru de respite pentru familiile copiilor şi un centru de educaţie destinat atât familiilor pacienţilor cât şi staff-ului medical din întreaga regiune, care oferă îngrijire paliativă atât la nivel naţional cât şi la nivel regional.

Cu stimă,
Mirela Nemţanu,
Director Executiv HOSPICE Casa Speranţei

VIDEO