La HOSPICE
credem în îngrijirea paliativă ca drept al omului

VALORI

GRIJA, CALITATEA VIETII, DEMNITATE, SPERANTA, COMPASIUNE

Schimbăm vieţile celor care trăiesc cu o boală incurabilă, prin grijă şi compasiune, oferite necondiţionat, cu scopul de a dărui demnitate şi speranţă.

VIZIUNE

Viziunea noastră este ca, în România, toți pacienții cu boli incurabile să beneficieze de servicii adecvate de îngrijire paliativă, la momentul potrivit, pentru a trăi cu demnitate fiecare clipă, alături de cei dragi

MISIUNE

Îngrijim cu profesionalism și dăruire copii și adulți care trăiesc cu o boală incurabilă, oferind servicii specializate pentru ei și familiile lor. Dezvoltăm îngrijirea paliativă la nivel naţional și internațional prin informare, educație, consultanță și îmbunătățirea legislației.

Îngrijirea paliativă pentru copii

Durata de viață a copiilor afectați de boli incurabile diferă, de aceea îngrijirea paliativă pentru copii se poate extinde pe parcursul mai multor ani. Timpul de îngrijire variază foarte mult, de la zile la luni sau ani. Acest lucru, împreună cu dizabilitățile multiple ale majorității copiilor pacienți, duc la epuizarea familiei/ îngrijitorilor, o nevoie importantă în îngrijirea paliativă fiind cea de respiro acordat familiei;

Unitatea de îngrijire este familia, de aceea este necesar sprijinul pentru întreaga familie, inclusiv pentru frați/surori ai copilului bolnav. Totodată, asigurarea educației copiilor bolnavi este esențială, fiind un drept legal al acestora. Rolul echipei de îngrijire paliativă pentru copii include și medierea relației familiei cu școala și asigurarea respectării acestui drept al copiilor inclusiv prin furnizarea de programe educaţionale.ed.